Tele2 stopt met tetherverbod bij Unlimited Data

Tele2 stopt met tetherverbod bij Unlimited Data

Tele2 aanbieder van Tele2 Unlimited, een telefooncontract waarmee Nederlanders een onbeperkte Internet en belbundel krijgen gaat de voorwaarden van zijn fair use policy aanpassen zodat tethering met een Tele2 Unlimited Data abonnement niet meer verboden is.

De Nederlandse provider had in haar oude fair-use-policy staan dat het gebruiken van de dataverbinding voor het opzetten van een internet hotspot voor andere apparaten in strijd met de gebruikersvoorwaarden was. Woordvoerder Robin Janszen van  Tele2 geeft aan dat ondanks het verbod ze bij normaal gebruik ook al niet optreden tegen gebruikers die tetherden.

Het tetherverbod was vooral opgesteld om misbruik van de Unlimited abonnementen tegen te gaan maar is in strijd met de netneutraliteits-regels vande Europese Unie volgens verschillende juristen en de ACM.

In overleg met de ACM heeft tele2 nu het verbod om te tetheren verwijderd uit zijn Fair Use Policy.

Ook concurrent op de markt voor onbeperkte mobiele abonnementen T-Mobile had in het verleden een tetherverbod in haar fair use policy staan, maar ook dat werd geschrapt in 2015 onder druk van de ACM.

Prijsvechter Robin Mobile verbiedt op dit moment nog wel het opzetten van een hotspot als je de verbinding van je hotspot deelt met andere mensen dan jijzelf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *