Robin Mobile heeft de datasnelheid per 1 juni verdubbeld.

Robin Mobile heeft de datasnelheid per 1 juni verdubbeld.

Robin Mobile, aanbieder van onbeperkte internet, mobiel en sms abonnementen heeft per 1 Juni de datasnelheid van Robin-Junior en Robin Gewoon Snel. Hierdoor gaan de snelheden omhoog naar 2.0Mb /s voor het Robin-Junior abonnement en 4.0 MB/s voor het Robin-Gewoon-Snel.

Met 2Mb per seconde wordt het voor klanten met het Junior contract om voor €19,95 streaming video te kijken op een resolutie van 480p. Netflix, sportwedstrijden, TV worden dus in acceptabele kwaliteit beschikbaar voor alle Junior klanten. Ook biedt de nieuwe snelheid van twee in plaats van één megabit per meer mogelijkheden om te videobellen en worden laadtijden voor online video’s en het laden van websites gehalveerd. De verhoogde snelheid maakt Instagrammen, Snapchat en Facebook ook rapper.

Voor klanten met het Robin-Gewoon-Snel abonnement gaat de datasnelheid omhoog van 2MB/s naar 4MB/s genoeg snelheid om HD-video te kijken op 720P. Netflix, sportwedstrijden en TV worden dus in het HD kwaliteit beschikbaar. Videobellen en livestreamen kan ook in hoge kwaliteit met de verhoogde snelheid. Het laden van internetwebsites, Instagram en Facebook gaat twee keer zo snel.

Nadeel van de 3G techniek van Robin Mobile blijft dat de techniek een relatief hoge responstijd en lage datasnelheid heeft tegenover 4G van T-Mobile en Tele2. Toch maakt het betrouwbare 3G netwerk van KPN dat Robin Mobile gebruikt met snelheden van 2 en 4MB/s het mogelijk om voor een relatief lage prijs gebruik te maken van een onbezorgd onbeperkt mobiel abonnement zonder onverwachte kosten.

Robin Mobile biedt onbeperkt 3G en 4G abonnementen aan die maandelijks opzegbaar zijn voor een lage prijs. Ze combineren onbeperkt 3G-internet met onbeperkt bellen & sms in Nederland. Robin biedt klanten ook in het buitenland voordelen aan zoals gratis internet, bellen en sms’en in de Europese Unie. Daarnaast krijgen klanten 100 minuten bellen en 100 sms’jes naar telefoonnummers in andere E.U.-landen per maand. Op de homepagina worden de vernieuwde contracten vergeleken met de Unlimited varianten bij Tele2 en T-Mobile. De Robin abonnementen met verdubbelde snelheid zijn per direct beschikbaar via de website van Robin Mobile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *